Λουκέτο στη βιβλιοθήκη του Εθνικού Θεάτρου!

Έχουν περάσει πρόσφατα στην κατοχή μου πολλά βιβλία – αρκετά απ’ τα οποία θεατρικά-. Τα περισσότερα είναι παλιά θεατρικά έργα, άλλα θεωρητικά, κάποια λευκώματα και τεύχη του παλιού ΘΕΑΤΡΟΥ αλλά και άλλων περιοδικών με θεατρικό αντικείμενο.

Η πρώτη μου σκέψη ήταν να τα παραδώσω σε μια θεατρική βιβλιοθήκη με σκοπό να τα αξιοποιήσει καλύτερα απ’ το να μένουν στα ράφια της δικής μου ιδιωτικής, αλλά και για να έχουν πρόσβαση σ’ αυτά σπουδαστές θεατρολογίας, δραματικής σχολής και γενικότερα όσοι ασχολούνται με το θέατρο.

Για να μην μακρηγορώ, σκέφτηκα να τα παραδώσω στη βιβλιοθήκη του Εθνικού θεάτρου. Πέρα απ’ το προφανές, οι προηγούμενοι κάτοχοι αυτών των βιβλίων ήταν κάποτε σπουδαστές του αλλά και μετέπειτα ηθοποιοί σε παραστάσεις του.

Δυστυχώς όμως,  πληροφορήθηκα ότι στα πλαίσια της γενικότερης δυσλειτουργίας σε πολλούς τομείς αυτής της χώρας, η πολυσυζητημένη πια κρίση έγινε αφορμή να χτυπηθεί κι ένας ακόμη χώρος πολιτισμού και γνώσης. Η βιβλιοθήκη του πρώτου κρατικού θεάτρου της χώρας κλείνει προκειμένου να εξοικονομηθεί ο μισθός της βιβλιοθηκονόμου που σύντομα θα βρεθεί άνεργη όταν γύρω μας ξεσπάνε συνεχώς νέες ιστορίες για φάγωμα ασύλληπτων ποσών.

Ο εκάστοτε υπουργός πολιτισμού κάθε φορά που ορκίζεται, υπόσχεται διάφορα που θα προάγουν τον πολιτισμό της χώρας. Αφού η βαριά μας βιομηχανία είναι ο πολιτισμός κι ο τουρισμός που συμπτωματικά συνυπάρχουν στο ίδιο υπουργείο, μήπως τελικά θα έπρεπε να τα φροντίζουμε περισσότερο;

Το Εθνικό Θέατρο καταργεί μια βιβλιοθήκη στερώντας απ’ τους ενδιαφερόμενους το στοιχειώδες δικαίωμα να την επισκέπτονται και να ενημερώνονται. Στερεί όμως κι απ’ τον ίδιο τον οργανισμό του θεάτρου ένα ζωτικό όργανο. Γιατί στόχος δεν είναι μόνο τα έσοδα απ’ τις παραστάσεις. Κι όταν κόβουμε ένα ζωτικό όργανο του οργανισμού, του στερούμε τη δυνατότητα της φυσιολογικής συνέχειας και το καταδικάζουμε…

Advertisements

1 Response to “Λουκέτο στη βιβλιοθήκη του Εθνικού Θεάτρου!”Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Επισκεψιμότητα

  • 200,307 hits

Αρχείο

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: